Mindful coaching

Coaching op basis van mindfulness en ACT


Soms weet je het even niet meer...

Soms loop je vast en weet je niet hoe je verder moet. Dan is het fijn om samen met iemand te onderzoeken wat er aan de hand is en hoe je weer verder kunt.Met welke vragen kun je terecht?

Je kunt denken aan vragen op het gebied van:

- stemming, zoals somberheid of angst

- spanning en stress, burn-out klachten

- onrust in het hoofd, zoals piekeren

- zingeving en balans

- loopbaan vragen

- veranderen van patronen en gewoonten

- leefstijl, zoals voeding, ontspanning, bewegen en slapenSamen gaan we door middel van mindfulness en ACT jouw worsteling in kaart brengen en ontdekken we wat nodig is voor jou.

ACT staat voor Acceptance and Commitment Therapy en helpt in het ontwikkelen van je persoonlijke veerkracht en het vergroten van het algemeen welzijn. ACT bestaat uit twee kernonderdelen: Acceptance en Commitment.

Bij het Acceptance‐onderdeel leer je op een handige manier om te gaan met je persoonlijke obstakels. Je leert hier ruimte maken voor vervelende gevoelens, afstand nemen van moeilijke gedachten, op een andere manier naar jezelf kijken, en tenslotte je aandacht te richten op het hier en nu. Met deze vaardigheden zul je merken dat je niet meer zo snel vastloopt in je obstakels.

Het Commitment‐onderdeel richt zich op het weer opnieuw gaan investeren in jezelf. Je begint met stilstaan bij wat jij echt belangrijk vindt in het leven,
waarna je weer concreet gaat investeren in de dingen die er echt toe doen.Coaching traject


Voordat we aan een coaching traject starten beginnen we met een persoonlijk kennismakingsgesprek. Een kennismakingsgesprek is vrijblijvend en kosteloos, en bedoeld om te voelen of er een klik is, en of vraag en aanbod bij elkaar aansluiten.

Als dat zo is, dan volgt een intakegesprek. Dit kan aansluitend aan het kennismakingsgesprek, of we maken een aparte afspraak. Tijdens het intakegesprek bespreken we waar je behoefte aan hebt en wat voor soort coach traject je wenst en kunnen er vervolgafspraken worden gemaakt.

Er zijn verschillende mogelijkheden voor een coach traject, afhankelijk van je hulpvraag.

- Kort traject: 3 tot 5 gesprekken

- Middel traject: 5 tot 8 gesprekken

- Intensief traject: 8 tot 10 gesprekken


Kosten


Kennismakingsgesprek (30 minuten): kosteloos en vrijblijvend

Intakegesprek (30 minuten): 50 euro

Coachgesprek (45 minuten): 75 euro


MindfulZorg

Zorg voor jezelfomdat je het waard bent