Over MindfulZorg

Over MindfulZorg

Wie ben ik?


Mijn naam is Vivi Heijnsdijk, en ben gecertificeerd mindfulness trainer MBSR/MBCT. Van huis uit ben ik psycholoog en na geruime tijd werkzaam te zijn geweest in de ouderenzorg werk ik nu als behandelaar binnen de psychologische dienstverlening. Ik heb me gespecialiseerd in ACT, wat staat voor Acceptance and Commitment Therapy.


Daarnaast ben ik ook nog gewoon mezelf. Ik ben getrouwd en moeder van twee kinderen. Ik houd van gezelligheid, maar ook van 'lekker thuis op de bank'. Ik houd van lekker eten, maar ook van gezond leven. Ik doe aan sport, en ontspanning. Ik ben positief ingesteld, maar soms wordt een negatieve snaar geraakt. Ik ben ook maar gewoon mens.


Mijn ervaring met mindfulness


Het leven van een werkende moeder is een druk bestaan heb ik ervaren. Er zijn zoveel rollen te vervullen, en zoveel ballen in de lucht te houden, je wilt en moet tegelijk zo veel... Ik wilde meer rust in mijn hoofd, en kwam via een zoektocht op internet bij een training mindfulness terecht. In 2014 begon ik aan mijn 8-weekse training.


Mindfulness neemt je mee op reis, op reis naar jezelf. Het maakt je bewust van jezelf, van je lichaam, van je gedrag, van je gedachten, van je gevoelens en van je omgeving. Ik leefde teveel op de automatische piloot, was vaak druk in mijn hoofd, dacht aan het een als ik bezig was met het ander... Ik leefde niet echt in het hier en nu. Ik werd geleefd door vele dingen, maar leefde zelf niet meer echt.


Toen besefte ik: het leven is te mooi om op de automatische piloot te blijven leven.

Op een bewuste manier leren leven in het hier en nu, loslaten en accepteren, dat zijn belangrijke elementen die ik uit de training heb gehaald. Met mindfulness kijk je vooral naar jezelf, en dat is soms best confronterend. Inzien dat jijzelf een groot aandeel hebt van hoe je je voelt in een bepaalde situatie doordat je op een bepaalde manier denkt. Maar als je je daar bewust van kan zijn, en het kan herkennen, en accepteren dat het zo is, dan kan er ook verandering optreden.

Mindfulness heeft mijn leven op zo'n positieve manier veranderd, dat ik het wil delen met anderen. Ik ben de opleiding tot mindfulness trainer gaan doen, welke ik met succes heb afgerond. Als gecertificeerd mindfulness trainer bied ik groepstrainingen aan in de MBSR traditie met toevoeging van onderdelen vanuit de MBCT. Individuele trainingen kunnen meer afgestemd worden op de persoonlijke behoefte.

Kernkwaliteiten van mij als mindfulness trainer en psycholoog zijn een open houding, rustige uitstraling, geduldig, goed kunnen luisteren en op een vriendelijke manier de juiste vragen te stellen om tot de kern te komen.

Graag geef ik de kracht van mindfulness door, omdat ook jij het waard bent!Gevolgde opleidingen


- MBCL trainers opleiding module 2 bij Centrum voor Mindfuless Amsterdam (2020)

- MBCL trainers opleiding module 1 bij Centrum voor Mindfulness Amsterdam (2019)

- Vervolgopleiding ACT bij SeeTrue Den Bosch (2019)

- Basisopleiding ACT bij SeeTrue Rotterdam (2019)

- Vervolgopleiding mindfulness trainer MBSR/MBCT bij Centrum voor Mindfulness Amsterdam (2017)

- Basisopleiding mindfulness trainer MBSR/MBCT bij Centrum voor Mindfulness Amsterdam (2015)

- Psychologie aan de Universiteit van Maastricht (1998-2003)


Beroepsverenigingen


Ik ben aangesloten bij de volgende beroepsverenigingen:


- de VMBN als gecertificeerd lid categorie 1

- het Nederlands Instituut van Psychologen als psycholoog NIP

Tevens ben ik lid van de Vereniging voor Mindfulness en de ACBS BeNe.

Algemene voorwaarden


Per 25 mei 2018 is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van toepassing. MindfulZorg past haar privacybeleid hierop aan en wil transparant zijn hoe met gegevens wordt omgegaan.


Persoonsgegevens worden gevraagd voor administratieve doeleinden. Onder persoonsgegevens wordt hier verstaan de NAW gegevens. Deze gegevens zullen nooit zonder toestemming aan derden worden verstrekt. De persoonsgegevens worden digitaal opgeslagen en bewaard conform wettelijke verplichtingen.


Persoonlijke gegevens welke voortkomen uit het intakegesprek worden enkel gebruikt als achtergrond informatie voor de trainer. Deze gegevens zullen nooit zonder toestemming aan derden worden verstrekt. Deze gegevens worden digitaal opgeslagen en bewaard voor de duur van de training. Na de training worden deze gegevens gewist.
KvK-nummer 65844890

Algemene voorwaarden MindfulZorg


AV MindfulZorg.pdf(147.26KB)

MindfulZorg

Zorg voor jezelf omdat je het waard bent